Optice tradiční prodej přeje: HODNOCENÍ PRO MARKETING & MEDIA

V segmentu brýlí dochází k propojení onlinového a reálného světa, dbá se na udržitelné materiály.   Vybrané optiky pro oborový časopis Marketing & Media hodnotil náš projektový manažer Jakub Petráš.       1. For art’s sake   Mezi zajímavé řešení prodejního místa...

Irsko letí na med od českých včel

Tullamore D.E.W. Honey byla uvedena na trh již na podzim loňského roku. Komunikační agentura Dago pro tuto novinku letos vytvořila samplingový stánek, který efektivně propaguje spojení českého medu a irské whisky.

Příchutě otevírají cestu aneb Jak prodávat alkohol?

Pandemie covidu-19 zasáhla i segment alkoholu. Jak se na něm podepsala?
 
Nechci mluvit o alkoholu obecně. Všichni víme, co je alkohol a taky to, že nám může přinášet jak radosti, tak i různé strasti. I proto je velice specifickým segmentem trhu s věkem ohraničenou cílovou skupinou a regulovanou propagací. Zároveň v pandemickém období dostává další ránu v podobě mimořádných opatření v segmentu HORECA. Ať už jde o pivo, víno či bezpočet druhů tvrdého alkoholu, jejich moment spotřeby byl jako mávnutím kouzelného proutku bez varování a s okamžitou platností přesunut do domovů zákazníků.
 
Dalším místem, které se muselo poprat s masivním odlivem veřejnosti, jsou odletové a letištní haly, kde kromě již zmíněných restaurací a barů, alkoholické nápoje kralují také Duty Free shopům.
 
Pro pití alkoholických nápojů je typické setkávání a družení se, kterému byla až na malé přestávky učiněna přítrž. Neodmyslitelně patří k různým oslavám či zahradním party, ke grilování a dovoleným, ale také k životním událostem jako jsou třeba svatby či narození dítěte. Sečteno a podtrženo, i v současné době zůstává alkohol více doma, a proto veškeří producenti alkoholických nápojů obrátili ohnisko své pozornosti krom různých soutěží a kampaní právě na in-store komunikaci ve snaze neminout potenciál žádného nákupního košíku a zároveň i v místě prodeje budovat své značky. Tomu odpovídají i jejich vesměs skvěle pojatá POP média.
 
Nejnovějším trendem, kterému se nyní sládci a palírny otevírají, je vznik různých příchutí a ten je rozhodně krokem správným směrem. Nejoblíbenější se poslední dobou stává příchuť medu, která vévodí zejména tvrdému alkoholu, dále se objevuje káva a kokos, a v neposlední řadě také třešně a různé citrusy, které často doplňují hořkou chuť piva. Pokud v tomto segmentu ještě existovala malinká dírka na trhu, tak seji nyní pomalu a úspěšně daří zaplnit na všech frontách.
 
Alkoholické nápoje se cestou příchutí totiž otevírají dosud částečně opomíjené cílové skupině: ženám.
Autor: Lenka Lahaije

OZVĚTE SE, POMŮŽEME I VÁM S PODPOROU PRODEJE A BUDOVÁNÍM ZNAČKY

Pin It on Pinterest

Share This