Budvar se spojil s Kofolou a předělal nápoje v Ternu

Českobudějovická prodejna Terno láká zákazníky předělanou kategorií piv a nealko nápojů. Je designově vzdušnější a přehlednější, což má vést ke zpříjemnění nakupování. Pilotní realizace je navržená podle výstupů ročního výz…

I tento rok se snažíme pomáhat

Uvědomujeme si, že pokud se nám daří, nesmíme být lhostejní vůči těm slabším a nesmíme na ně zapomínat. Pokud něco pro ně můžeme udělat, měli bychom to brát jako samozřejmost.

Dago každým rokem přispívá na několik organiza…

Robot Karel je k zastižení v Albertu a Hrušce

Kampaň Kofoly s robotem Karlem zaměřenou na podporu nových příchutí probíhá také v in-store prostředí. Po Globusu nyní běží v prodejnách Aholdu a vybraných obchodech Hruška. V tomto vystavení dal klient proti minulosti větš…

Captain Morgan brázdí vody prodejen Globus

V průběhu července je v řetězcích Globus k vidění akční vystavení připomínající loď, které jsme pro značku Captain Morgan vytvořili. Vedle důrazu na prodejní akci je záměrem také rozvoj značky. Výrazným rysem je námořní sty…

Analogové realizace opět předmětem zájmu

Pařížský veletrh příliš technologických inovací neukázal. Kreativita spočívala především v originálním designu a kombinacích materiálů.

Veletrh Marketing Point de Vente (MPV) si tradičně „vystačil“ s jedním pavilonem v pař…

Úvod do mixologie v prodejně Makro

Se společností Brown-Forman Czechia distribuující značky prémiového alkoholu Jack Daniel’s, Pepe Lopez a další jsme společně vytvořili druhou generaci chytrých regálů, které tisknou recepty na míchané drinky dle výběru zákazníků. „Cílovou skupinou je běžný nakupující s malými znalostmi mixologie, ale i barman nebo majitel restaurace hledající inspiraci pro svůj podnik,“ říká Tomáš Ptáček, Category & Trade Marketing Manager Brown-Forman Czechia. Aktuálně je  možné nechat se u regálu zasvětit do mixologie v prodejně Makro na pražském Černém Mostě.

Zadáním bylo vytvořit luxusní regálové vystavení, které bude odpovídajícím způsobem prezentovat značky z portfolia klienta a motivovat zákazníka k nákupu, nebo jej alespoň inspirovat, aby si drink namíchal doma svépomocí. Koncept místa, kde si nakupující může vytisknout recept a má po ruce všechny potřebné ingredience, již byl vyzkoušen dříve v realizaci v OC Letňany. „Klientela prodejen Makro nakupuje především pro podniky, proto se liší i software a nabízené recepty. Jsou náročnější, vícesložkové pro inspiraci barmanů. Regál je však stále zajímavý i pro koncové spotřebitele,“ uvádí Miroslav Obrátil, project manager naší společnosti.

Provedení regálu navozuje atmosféru baru, přispívá k tomu osvětlení, obložení centrálního panelu umělým kamenem nebo koktejlové sklenice zavěšené v horní části. Při interakci s dotykovým monitorem je zákazník obklopen prosvícenými lahvemi z portfolia Brown-Forman. Jedná se o whisky, rumy, tequillu i nealko nápoje. Po výběru receptu je možné jeho vytištění přímo u regálu i zaslání na e-mail zákazníka. „Užitečným výstupem softwaru chytrého regálu je také statistika o nejoblíbenějších koktejlech,“ dodává Tomáš Ptáček z Brown-Forman Czechia. Dosavadní ohlasy jsou velmi pozitivní. Brown-Forman Czechia nyní plánuje další aktivity na podporu chytrého regálu a  zároveň hodlá k aktuálním promocím využít i  imageové LCD obrazovky v jeho horní části.

Chytrý regál neušel také pozornosti poroty portálu Místoprodeje.cz, která mu udělila cenu TOP in store realizace měsíce ledna 2016. „Čisté, propracované, vybízející k ochutnání. Tento přístup povyšuje nakupování na zážitek. Provedení pomáhá budovat vysokou hodnotu vystavených brandů,“ zhodnotil vítěznou realizaci porotce Alexandr Stojčev, Group Account Director ze společnosti Momentum Czech Republic.

Váš team DAGO

Fotogalerie

Pin It on Pinterest

Share This