Rozhovor s Markem Končitíkem: „Mým největším koníčkem je firma.“

Marek Končitík před dvěma lety jako nový jednatel společnosti Dago využil Covidu k totální restrukturalizaci firmy. Místo šetření se rozhodl masívně investovat do technologií, procesů a lidí. Vybudoval zázemí pro zrychlení výroby a ztrojnásobil počet zaměstnanců. I...

To nejlepší z Shop! Design Awards: hodnocení pro Marketing&Media

Ceny v globální soutěži Shop! Design Awards byly uděleny. Své favority z oceněných projektů vybrala naše projektová manažerka Annette Schulze. Vybrané projekty: AT&T M&M's Buff City Soap Všechny realizace jsou naprosto skvělé. Mnou vybrané realizace ale...

Úvod do mixologie v prodejně Makro

Se společností Brown-Forman Czechia distribuující značky prémiového alkoholu Jack Daniel’s, Pepe Lopez a další jsme společně vytvořili druhou generaci chytrých regálů, které tisknou recepty na míchané drinky dle výběru zákazníků. „Cílovou skupinou je běžný nakupující s malými znalostmi mixologie, ale i barman nebo majitel restaurace hledající inspiraci pro svůj podnik,“ říká Tomáš Ptáček, Category & Trade Marketing Manager Brown-Forman Czechia. Aktuálně je  možné nechat se u regálu zasvětit do mixologie v prodejně Makro na pražském Černém Mostě.

Zadáním bylo vytvořit luxusní regálové vystavení, které bude odpovídajícím způsobem prezentovat značky z portfolia klienta a motivovat zákazníka k nákupu, nebo jej alespoň inspirovat, aby si drink namíchal doma svépomocí. Koncept místa, kde si nakupující může vytisknout recept a má po ruce všechny potřebné ingredience, již byl vyzkoušen dříve v realizaci v OC Letňany. „Klientela prodejen Makro nakupuje především pro podniky, proto se liší i software a nabízené recepty. Jsou náročnější, vícesložkové pro inspiraci barmanů. Regál je však stále zajímavý i pro koncové spotřebitele,“ uvádí Miroslav Obrátil, project manager naší společnosti.

Provedení regálu navozuje atmosféru baru, přispívá k tomu osvětlení, obložení centrálního panelu umělým kamenem nebo koktejlové sklenice zavěšené v horní části. Při interakci s dotykovým monitorem je zákazník obklopen prosvícenými lahvemi z portfolia Brown-Forman. Jedná se o whisky, rumy, tequillu i nealko nápoje. Po výběru receptu je možné jeho vytištění přímo u regálu i zaslání na e-mail zákazníka. „Užitečným výstupem softwaru chytrého regálu je také statistika o nejoblíbenějších koktejlech,“ dodává Tomáš Ptáček z Brown-Forman Czechia. Dosavadní ohlasy jsou velmi pozitivní. Brown-Forman Czechia nyní plánuje další aktivity na podporu chytrého regálu a  zároveň hodlá k aktuálním promocím využít i  imageové LCD obrazovky v jeho horní části.

Chytrý regál neušel také pozornosti poroty portálu Místoprodeje.cz, která mu udělila cenu TOP in store realizace měsíce ledna 2016. „Čisté, propracované, vybízející k ochutnání. Tento přístup povyšuje nakupování na zážitek. Provedení pomáhá budovat vysokou hodnotu vystavených brandů,“ zhodnotil vítěznou realizaci porotce Alexandr Stojčev, Group Account Director ze společnosti Momentum Czech Republic.

Váš team DAGO

Fotogalerie

Pin It on Pinterest

Dago s.r.o.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Share This